Oli d'oliva verge extra

L’oli d’oliva, junt amb la vinya i la figa són els símbols màxims de mediterraneitat per excel·lència.

L'oli d'oliva que produïm és amb el 100% de les olives arbequines. Que són les que donen un oli de més qualitat i curiosament les olives més petites de les quals se’n treu oli.

Per obtenir l'oli fem una extracció en fred (on la temperatura màxima a la que s'arriba oscil·la entre els 25 i 28 ºC). La separació de les partícules més grans es fa per centrifugat, però després no es filtra, per això l'oli que n'obtenim és més dens i d'un color verd intens i molt afruitat. Només n'aprofitem l'oli de la primera premsada, ja que és el de màxima qualitat. Aquest oli s’anomena “Oli del Raig”. Aquest oli té molta càrrega orgànica, fet que fa que oli es conservi millor mantenint les seves característiques organolèptiques.

Per tal d’aconseguir aquest oli, tenim molta cura en que les olives estiguin en el seu òptim de maduresa, que és quan tenen el nivell màxim d’àcids grassos en la polpa així com que el temps de recol·lecció al del batut de les olives sigui el mínim possible per evitar la seva oxidació. Això després es reflecteix en l’acidesa oleica de l’oli.

Anàlisi

Olives